Bérszámfejtés kiszervezése szempontok

Az 5 legfontosabb szempont, ha a bérszámfejtés kiszervezése mellett dönt

Ha a bérszámfejtés kiszervezése mellett teszi le a voksát, lényeges, hogy megtalálja a megfelelő szakembert. Mivel minden szolgáltató más és más, érdemes lehet leszűkítenie a kört: pontosan melyek azok a feladatok, amelyek elvégzését szeretné külsős szakemberre bízni? Ebben a cikkben segítünk a választásban, és bemutatjuk azt az 5 legfontosabb szempontot, amit érdemes szem előtt tartani a bérszámfejtő kiválasztásakor a vállalkozása számára. Vágjunk bele!

A bérszámfejtés az egyik leglényegesebb folyamat egy cég működése során, nélküle az alkalmazottak bérezésébe akár komoly hibák is csúszhatnak. Egyes cégvezetők kétségkívül rendelkeznek elegendő felkészültséggel és rátermettséggel a bérügyi feladatok ellátására, ám a QuickBooks tanulmánya szerint a házon belüli számfejtés akár évi 253 munkaórát is felemészthet. Ez rengeteg idő egy vállalkozás életében.

Az optimális megoldás természetesen a bérszámfejtési munka kiszervezése lehet, jóllehet számos vállalkozás tulajdonos kissé zavarba jön, amikor meg kell fogalmaznia a választott szolgáltatás paramétereit. Tehát milyen legyen a cég számára választott külsős bérszámfejtő szakember?

BÉRSZÁMFEJTÉS, TB ÜGYINTÉZÉS, TANÁCSADÁS

KÉRJEN EGYEDI AJÁNLATOT!

Bérszámfejtés kiszervezése: ezekre figyeljen

1; Megbízhatóság
Valószínűleg egyetlen cégvezető sem szereti a pontatlanságot és a megbízhatatlanságot, illetve ha üzleti partnere nem teljesíti a vállalt szolgáltatást. A bérszámfejtés egy rendkívül érzékeny terület, hiszen az alkalmazottak, a munkatársak időben és pontosan történő kifizetése elengedhetetlen. Ennek érdekében érdemes olyan bérszámfejtő szakembert kiválasztani, aki évek óta a szakmában van, és fő profilja a bérszámfejtés.

2; Költség
Ahogy fentebb említettük, minden szolgáltató különböző, és nincs ez másként az árképzés kapcsán sem. Egyes szakemberek a számfejtett munkavállalók alapján kalkulálnak, mások fix összeget kérnek havonta. Van olyan bérszámfejtő, ahol előre meghatározott szolgáltatásokból összeállított úgynevezett csomagokból választhat, és van, ahol ön állíthatja össze a szolgáltatások listáját. Érdemes tájékozódni, ugyanis a hó végi számla komoly költségkülönbözetet mutathat.

3; Sokrétűség
Az esetek csupán egy kis hányadában fordul elő, hogy egy vállalkozásnak pusztán az alkalmazotti fizetések bérszámfejtésére lenne szüksége. Éppen ezért nem árt, ha a megbízott bérszámfejtő szakember ért a társadalombiztosítási ügyintézéshez, képes bejelenteni és kijelenteni új vagy távozó munkatársakat, TAJ számot igényelni, adatokat szolgáltatni, statisztikákat készíteni, magyarán: a bérszámfejtés mellett az elengedhetetlen munkaügyi feladatokat koordinálni és elvégezni.

4; Támogatás
A legtöbb bérszámfejtési szolgáltató rendelkezik ügyféltámogatással, jóllehet a támogatás módja és rendelkezésre állása eltérő lehet. Tájékozódjon a szolgáltató weboldalán, hogy milyen formában van lehetőség a kapcsolattartásra. Ha önnek cégvezetőként fontos a kiterjedt támogatás, annak részleteit érdemes lehet belefoglalni a megbízási szerződésbe.

5; Gyorsaság
Kétségtelen, ha pénzügyekről van szó, első a precizitás, és ahogyan a közmondás is tartja: jó munkához idő kell. Ennek ellenére a felgyorsult és dinamikusan változó világban egyszerűen nincs lehetőség a lemaradásra, a leadási határidőkből való kicsúszásra. Egy vállalkozás megfelelő működéséhez hozzátartozik (sőt, törvényi kötelezettsége), hogy a munka- és bérügyek rendben és naprakészen legyenek.