Diplomás Gyed

Diplomás gyed után is jár az szja-mentesség a 25 év alatti fiataloknak

Gyed diplomával: 2022. január 1-jétől a 25 év alatti fiatalok számára bevezetésre kerül a személyi jövedelemadó mentessége, ami az e kor alatti, gyermekes családok számára is elérhetővé válik – erősítette meg Novák Katalin családügyekért felelős tárca nélküli miniszter.

Értesülések szerint a diplomás gyedet azok a fiatalok igényelhetik jövő január elsejétől, akik felsőoktatási intézménnyel hallgatói jogviszonyban állnak, illetve végzésüktől számított egy éven belül gyermeket vállalnak.

Kizárólag 10 százalékos nyugdíjjárulék

A diplomás gyedet igénylő 25 év alattiaknak tehát nem szükséges személyi jövedelemadót (szja) fizetniük a járandóság után, az összeget csupán a 10 százalékos nyugdíjjárulék terheli. Mindez nagy segítség és jó hír azoknak a fiatal felnőtteknek, akik családalapításban és gyermekvállalásban érdekeltek amellett, hogy tanulnak is, illetve frissen szerezték meg felsőoktatási oklevelüket – hangsúlyozta a miniszter.

BÉRSZÁMFEJTÉS, TB ÜGYINTÉZÉS, TANÁCSADÁS

KÉRJEN EGYEDI AJÁNLATOT!

Az intézkedés összhangban van a Kormány családtámogatási törekvéseivel, a személyi jövedelemadó mentességének effajta bevezetésétől vélhetően a gyermekvállalási kedv növekedését várják a szakemberek.