Béren kívüli juttatások visszavágása

Ezek a béren kívüli juttatások kerülnek visszavágásra 2019-től

Gyökeresen változik meg jövőre a béren kívüli juttatások köre. Így érintve lesz a helyi utazási bérlet, az Erzsébet utalvány, az iskolakezdési támogatás, az önkéntes biztosítói pénztárba befizetett munkáltatói hozzájárulás. Ezek kerülnek kivezetésre jövőre.

2019. január 1-jétől kizárólag a Szép-kártya maradhat meg béren kívüli juttatásként, a többi kedvezményt megszünteti a törvény. Pozitív intézkedés azonban, hogy a továbbiakban nem kell majd az 1,18-as szorzót használni az adóalap számításakor.

Az intézkedés szerint azonban nem csak az eddig kedvezményesen, de az idén még teljes mértékben szja-mentesen adható juttatásokat is kivezetik. Ez azt jelenti, hogy megszűnik a lakáscélú munkáltatói támogatás, a készpénzben megfizetett Cafeteria, a diákhitel törlesztéséhez biztosított munkáltatói támogatás, továbbá a sportrendezvényre szóló adómentes belépő, és a mobilitási célú lakhatási juttatás is.

BÉRSZÁMFEJTÉS, TB ÜGYINTÉZÉS, TANÁCSADÁS

KÉRJEN EGYEDI AJÁNLATOT!

A munkáltató dönti el, vállalja-e a terheket

A munkáltató persze dönthet úgy, hogy ezeket a juttatásokat továbbra is biztosítja a dolgozóknak, jövőre azonban már nem tartozhatnak a béren kívül adott kedvezmények mellé, azaz a munkáltatónak magasabb adót kell fizetniük utánuk.