SMS adóbevallás

Akár sms-ben is kérhetjük az szja-bevallás tervezetének kipostázását

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal tájékoztatása szerint a március 18-i határidő leteltéig sms-ben is igényelhetjük azt, hogy az adóhivatal kipostázza az szja-bevallás tervezetét mindazoknak, akik nem rendelkeznek ügyfélkapu-regisztrációval.

A korábbi évek bevett gyakorlata szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal idén is automatikusan elkészíti mindazon munkavállalók szja-bevallásának tervezetét, akikről munkáltatói, illetve kifizetői információval rendelkezik.

A fentiekben említett tervezetet az adóhivatal 2019. március 15-étől elektronikus formában teszi elérhetővé azok számára, akik rendelkeznek ügyfélkapu-regisztrációval. Az ezt nélkülözők számára újdonságként szerepel, hogy rövid szöveges üzenetben, azaz sms-ben is jelezhetik az adóhatóság felé az igényüket.

BÉRSZÁMFEJTÉS, TB ÜGYINTÉZÉS, TANÁCSADÁS

KÉRJEN EGYEDI AJÁNLATOT!

SZJA + adóazonosító jel + születési dátum

A postázási kérelmet a +36 30 344 43 04-es telefonszámra tudjuk elküldeni, illetve az adóhatóság honlapján megtalálható formanyomtatványon elektronikusan, és postai úton is benyújthatjuk. Sms-ben az SZJA, adóazonosító jel, születési dátum rövidítésnek, illetve adatoknak kell szerepelniük.