Home office szabályozás

Jelentősen változnak a home office munkavégzés szabályai

2022. június 1-jétől jelentős mértékű változásokra számíthatunk a home office (hivatalos nevén távmunka) szabályozásában. Munkaadóként és munkavállalóként is jó lesz figyelni, mulasztás esetén előbbi nem rendelheti el az otthoni munkavégzést, utóbbi pedig nem kérvényezheti azt. Nézzük a részleteket!

Idén nyár elejétől, azaz június 1-től lép életbe a home office munkavégzés új szabályozása. Ugyan a koronavírus-járvánnyal összefüggően kihirdetett veszélyhelyzet alatt a távoli munkavégzés sokak számára ismerős volt, ám az eddigi rendeleti szabályozás júniustól egységes formában a munka törvénykönyve részévé válik.

Mit jelent mindez? A megszűnő veszélyhelyzet sok tekintetben új helyzetet teremtett, így a rendkívüli jogrend alatt hozott intézkedések jó része is érvényét veszíti. Ugyanakkor a hatályba lépő jogszabály módosítások következtében a home office munkavégzés lehetősége hosszú távon is megmarad.

BÉRSZÁMFEJTÉS, TB ÜGYINTÉZÉS, TANÁCSADÁS

KÉRJEN EGYEDI AJÁNLATOT!

Home office és hibrid munkarend

Kormánydöntés szerint az eddig érvényben lévő veszélyhelyzet 2022. május 31-én megszűnik, így az otthoni munkavégzést átmenetileg szabályozó rendelet is hatályát veszti. Fontos tudni, hogy a munka törvénykönyvének eddigi szabályozásai jelentősen eltértek a pandémia alatt hozott átmeneti rendelkezésektől, ezért szükségessé vált a távmunkával kapcsolatos törvények módosítása.

A június 1-től hatályba lépő törvénymódosítások célja, hogy a távoli munkavégzés rugalmassá váljon, a részletes megállapodás lehetőségét pedig a munkáltató és a munkavállaló kezébe adja. Ennek értelmében a távmunkavégzést rögzíteni kell a munkaszerződésben, illetve a két félnek meg kell állapodnia a munkahelyen és a munkahelyen kívül ledolgozott munkaidő arányáról. Magyarán: a munkaadónak és a munkavállalónak írásba kell foglalnia a hibrid munkavégzés módját.

Miért fontos az arányokról is megállapodni?
Munkajogász szakemberek rámutattak: amennyiben a felek a munkaszerződésben csupán a távoli munkavégzés lehetőségét rögzítik, úgy a munkavállaló maximum az éves munkaidő harmadában kötelezhető jelenléti munkavégzésre. Ez a klasszikus, heti 40 órás munkaviszony esetén heti két napot jelent.

Ahhoz tehát, hogy se a munkáltatót, se a munkavállalót ne érje hátrány a hibrid munkavégzés során, a két félnek a munkaszerződésben kell rögzítenie a távoli munkavégzés kereteit és arányait. Látható, hogy a szabályzók arra törekedtek a törvénymódosítás kidolgozásakor, hogy a home office munkavégzés lehetősége fennmaradjon, ám annak optimális részleteiről a felek kössenek megállapodást.

Elrendelheti a munkaadó egyoldalúan a távoli munkavégzést?
A veszélyhelyzet elején erre lehetősége volt a munkáltatónak, de június 1-jétől a feleknek kifejezetten meg kell állapodniuk a távmunka részleteiről, és a megállapodást a munkaszerződésben is szükséges rögzíteni. Amennyiben a munkaszerződés azt tartalmazza, hogy a munkaadó előzetes bejelentés nélkül bármikor elrendelheti a távmunkát, úgy erre lehetősége lesz.

Kötetlenül ledolgozható a napi munkaóra?
Nem. A távmunka vagy home office nem jelent automatikus kötetlen munkaidőt, tehát nem megengedett, hogy a munkavállaló maga ossza be a munkaidejét. Ez alól egyetlen kivétel van, ha a munkáltató kifejezetten hozzájárul az önálló munkaszervezéshez. Ezen felül a munkáltatónak lehetősége van adómentes rezsiátalányt is fizetnie a munkavállaló részére, amivel hozzájárulhat például a megnövekedett villanyszámla kompenzálásához.

Frissítés

Cikkünk megjelenítése után derült ki, hogy a Technológiai és Ipari Minisztérium tájékoztatása szerint bevezetésre kerül az úgynevezett átalánydíj is. Ez azt jelenti, hogy a munkáltató mentesül a mindenkori minimálbér 10 százalékának tételes, számla alapján történő elszámolásától.

Ez rendkívül nagy segítséget jelenthet a távmunkában dolgozó munkavállalóknak, hiszen így akár havi húszezer forintot is kaphatnak a munkakörük ellátásával kapcsolatos költségek kompenzálására (például villanyszámla, internet, saját számítógép amortizációja).